Compatibilitate electromagnetică

Compatibilitatea electro-magnetică necesită lucrări suplimentare şi expertiză de la toţi producătorii şi operatorii de tehnologii electrice şi electronice moderne, de la an la an. Deoarece numărul de dispozitive electronice în uz creşte continuu, număr de potenţiale surse de interferenţă creşte, de asemenea. O combinaţie de cabluri de la compania furnizoare de energie, staţii de transmisie şi alte dispozitive de comunicare, generează un "electro-smog" invizibil. Această interferenţă afectează toate sistemele, atât biologice (pe noi, ca fiinţe vii), precum şi sistemele electrice tehnice. Ele generează curenţi nedoriţi care pot avea efecte diferite. Efectele asupra sistemelor biologice pot fi doar ghicite în prezent, dar efectele asupra sistemelor electrice tehnice sunt măsurabile, iar în cel mai rău caz, vizibile, de asemenea.

Defectele pot avea efecte diferite:

  • Erori de măsurare pe timp scurt/ permanent
  • Întreruperi ale conexiunilor de date pe timp scurt/ permanent
  • Pierderi de date
  • Defectarea echipamentului

Surse potenţiale de interferenţă sunt în esenţă, toate sistemele electrice tehnice, de exemplu, bobinele contactoarelor, motoarele electrice, emiţătoarele, prizele de alimentare şi liniile de înaltă tensiune, lămpile fluorescente, etc, iar echipamentele pot fi afectate prin diferite rute de cuplare (galvanice, inductive, capacitive, prin radiaţii). Din partea noastră, ne-am asumat tot ce este posibil pentru a face echipamentele noastre rezistente la interferenţe (proiectare, panou electric rezistent la câmpuri electromagnetice, filtre de alimentare, etc).

Este, în primul rând, responsabilitatea electricianului de instalare a sistemelor electrice să evite orice potenţiale interconexiuni. Instrucţiunile relevante sunt incluse în documentaţia relevantă livrată, de exemplu, cablurile senzorului trebuie să fie instalate separat de cablurile de alimentare.

More in this category: « Calitatea apei calde