Controlul pompelor de caldura IDM

In functie de versiune si de tipul pompei de caldura sunt disponibile mai multe optiuni

Programul de control ingenios al automatizarii NAVIGATOR® 1.x cu microprocesor integrat, este proiectat să asigure functionarea optima si eficienta a pompei de caldura si o operare simpla, oferind o varietate de funcţii de configurare, monitorizare, raportare şi elemente de siguranţă.

Calculul integrat al cantităţii de căldură oferă informaţii despre consumul de energie. Actualizările softului pot fi făcute cu uşurinţă prin intermediul unui card de memorie SD. De asemenea, este posibilă inregistrarea datelor pe un card SD.

Conexiune BUS pentru comunicare cu alte sisteme si automatizari. Limitator pentru curentul de pornire disponibil in echiparea standard. Automatizarea NAVIGATOR® 1.x controleaza in mod standard un circuit de incalzire cu vana de amestec sau un circuit de incalzire direct nereglat. Pentru două circuite suplimentare de încălzire este necesara montarea un modul intern de extensie.

Pot fi controlate până la 6 circuite de încălzire cu o extensie suplimentară externă pentru 3 circuite de incalzire cu vana de amestec sau 3 circuite de incalzire directe nereglate. Daca se monteaza o placă electronică suplimentară automatizarea NAVIGATOR® 1.x poate controla utilizarea energiei termice de la un sistem solar in functie de temperatura diferentiala Automatizarea NAVIGATOR® 1.x permite utilizarea energiei electrice de la sistemele fotovoltaice pentru alimentarea pompei de caldura.

Conexiune EIB/KNX pentru comunicare cu alte sisteme si automatizari. Afisaj mare si un meniu de operare si navigare similar celui utilizat de telefoanele mobile, Explorer, smartphone, pentru a permite o navigare si operare simpla, rapida si facila.

SMARTPHONE - programul Navigator®1.x este inima tehnologiei sistemului IDM. Automatizarea integrata Navigator®1.x permite controlul si monitorizarea de la distanţă a pompei de căldură prin intermediul unui smartphone, tableta sau laptop sau prin intermediul unui sistem integrat în magistrala (BUS) de administrare a cladirii.

SMART GRID - toate pompele de caldura IDM sunt Smart grid ready, reglează sarcinile generatoarelor de curent, centralelor electrice şi ale consumatorilor de energie electrică, distribuie sarcinile din reţea în mod inteligent. Pompa de căldură află de la furnizorul de curent dacă tariful de la acea oră este mare, normal sau scăzut, şi reacţionează în consecinţă.

Aplicatia myIDM pentru iOS şi Android permite controlul si monitorizarea de la distanţă a pompei de căldură prin intermediul unui smartphone, tableta sau laptop.

SMART WEB - de la data punerii în funcţiune, datele de operare ale instalaţiei sunt disponibile din secţiunea "myIDM". Aceasta înseamnă că, în cazul în care apare o problema de functionare a pompei de caldura, dispeceratul de service este instiintat înainte ca utilizatorul să simtă efectiv efectul defectiunii. Şi mai înseamnă că problema poate fi rezolvată, de multe ori, înainte de a putea deveni o problemă.

Pompele de caldura IDM sunt certificate EHPA.

Accesorii pentru automatizare disponibile optional:

  • termostat de ambient offset

  • modul de extensie intern pentru 2 circuite suplimentare de incalzire inclusiv senzori
  • modul de extensie extern pentru 3 circuite suplimentare de incalzire inclusiv senzori
  • modul EIB / KNX
  • modul aditional Solar pentru NAVIGATOR
  • senzor ambiental de umiditate
  • senzor de punt de roua
  • senzor pentru colectorul solar
  • senzor pentru cazan pe lemne
  • modul aditional de racire pentru NAVIGATOR